11

Tempo SM

30.10km 00:47:34 192m

Idag var det dax för SM i tempo i ett blåsigt Torekov. Vi hade fyra cyklister till start: Marie, Catta, Kristina och jag själv. Ingen av oss har ju kapacitet att fightas om några topplaceringar individuellt, men vi hoppades göra ett bra resultat i lagtävlingen, där tre tider räknas ihop. Lagtävlingen är ju därför lite extra rolig för oss som inte är proffs och kör i svenska klubblag, och kanske vår enda chans att få ställa oss på en prispall i år.

Jag kände mig högst osäker på formen, de senaste veckorna har träningen blivit lite sisådär av en massa olika anledningar. Har ändå försök få in åtminstone ett pass i veckan på tempocykeln då jag har brännt ner till Billdal och tillbaka efter att Ada har somnat på kvällen. Kort och effektivt. När jag startade försökte jag se till att gå ut i lagom tempo, inte för hårt vilket jag haft problem med ibland. Dessutom är min effektmätare ur funktion och väntar på ett långdraget garantiärende så det var bara att försöka köra på känsla. Ut till vändningen gick det ändå ganska bra, hyfsat fort men ändå under kontroll trots ihärdig kantvind. Emila Fahlin som startade en minut efter dundrade naturligtvis förbi redan efter 8-9km, men därefter klarade jag mig från fler omkörningar. Efter vändingen hoppades jag på lite mer medvind, men det var snarare tvärt om, bying mot- och sidvind och stundtals svårt att cykla i en rät linje. Fick inte riktigt samma flyt men lyckades hålla ihop det utan att gå på för myket mjölksyra och lyckades även köra om tjejen som hade startat en minut före mig. Efter comebacken tycker jag att jag framför allt har tappat i explosivitet, men det tycks ju inte vara en nackdel vad gäller tempo eftersom det är ganska lätt att hitta en lagom hastighet nu när "överväxeln" sakans.

När alla gått i mål och resultatlistorna äntligen kom upp kunde vi konstatera att vi minsann fick en silvermedalj i lagtävlingen, så där nådde vi vårt mål! CK Valhall vann överlägset och CK Bianchi tog tredjeplatsen. Jag slutade på en 11:e plats individuellt, vilket jag är nöjd med efter mina förutsättningar med familj och ganska krävande jobb före cyklingen.

Giro Cycle Teams huvudsponsorer
Postnord
Alliator
Sponsorer
Bliz eyewear
Skanska
Bioracer
Bra bil
Epic Travelgear
Macforum
BMC
SportSpec
iMEiT
Baatphoto
Supportteam
ElitRehab
MassaMuskler