14

Prioritet GP

17.48km 00:31:38 189m

Prioritet Grand Prix inleder Göteborgsgirohelgen med ett kort varvlopp på Avenyn och runt Poseidon-statyn på Götaplatsen. Som vanligt med solsken, perfekt arrangemang signerat tävlingsledare Mats Harring och feta prischeckar (självklart samma summa för dam och herr) som lockar ett antal danska och svenska proffscyklister till Göteborg.

Så här på hemmaplan ställde Giro Cycle Team såklart upp med fullt manskap, inklusive Wilma som är tillbaka efter nyckelbensskadan från Östgötaloppet. Wilma visade hur stark hon är och var framme i täten och fightades med proffsen genom hela loppet. Hon slutade på en finfin fjärdeplats efter en riktigt tight spurt mot svenska mästarinnan Sara Penton om tredjeplatsen. Vann gjorde, liksom ifjol, danska storproffset Cecile Uttrup Ludwig.

Vi övriga håller ju inte riktigt samma nivå och åkte av täten ganska tidigt. Marie, Catta och jag hamnade i en liten grupp och krigade på så gott vi kunde, men blev avvinkade av kommissarien med bara två varv kvar då täten började komma alltför nära att varva oss. Man brukar plocka av cyklister i sånna situationer eftersom det fanns risk att vi skulle ha hamnat mitt i deras slutspurt och varit i vägen annars. Lite surt att inte hinna köra färdigt, men inget ovanligt när man kör GP lopp på en så pass kort varvbana (varvet är bara på ca 1 km och tar knappa två minuter att köra). Var nog färre än hälften av de startande som hann köra alla varv.

Giro Cycle Teams huvudsponsorer
Postnord
Alliator
Sponsorer
Bliz eyewear
Skanska
Bioracer
Bra bil
Epic Travelgear
Macforum
BMC
SportSpec
iMEiT
Baatphoto
Supportteam
ElitRehab
MassaMuskler