6

Östgötaloppet

75.32km 02:11:20 491m

Äntligen första tävlingen för säsongen med Giro Cycle Team! Vi hade sex damer till start denna gråmulna morgon som till vår förvåning inte bjöd på någon som helst kantvind. Det brukar ju annars vara Östgötaloppets största utmaning.

Ett 30-tal damer fanns på startlinjen, och jag hade fått instruktioner att sitta med och eventuellt haka på andras attacker och känna lite på tävlandet igen. Är ju trots allt bara ett år sedan lilla Ada föddes och jag hinner ju naturligtvis inte träna lika mycket och lika strukturerat numera. Eftersom vinden var frånvarande blev det inte särskilt hårt och klungan höll sig samlad. Tyvärr skedde det en större klungkrach på vägen tillbaka ute på det "långa varvet" vid Borensberg där flera cyklister gick omkull. Tack och lov inga allvarliga skador (vilket Aftonbladet visst rapporterade på webben). Giro CT tappade tyvärr vår bästa cyklist, junioren Wilma, plus Kristina och Annika som låg precis bakom kraschen och inte hade en chans.

Kvar blev jag, Marie och Catta i en decimerad klunga. När vi kom in på de små varven drog en av juniortjejerna på en rejäl attack uppför den lilla backen i början av varvet. Fick bita i rejält men lyckades klösa mig in på hjul och haka på den tätgrupp av åtta cyklister som bildades. Vi samarbetade sen fram till sista varvet där samma sak upprepades i backen. Två cyklister kom loss, men vi andra kommer ifatt ute på platten. Måste säga att mina ben var rätt möra vid det här laget, har inte alls tävlingsfarten och mjölksyratåligheten ännu. Det blev avvaktande in mot upploppet och slutspurten och jag försökte positionera mig någorlunda och hade nog haft en bra öppning på ena kanten MEN benen var betong och spurten blev mest en modest fartökning, så jag orkade aldrig fram och slutade sexa. Ändå väldigt nöjd med det resultatet! Jag är med och tävlar på riktigt och slåss längst fram trots att träningen under vintern naturligtvis inte på långa vägar kan jämföras med förr om åren. Ska bli kul att se hur säsongen utvecklar sig när man har hunnit få lite mer fartträning också.

Giro Cycle Teams huvudsponsorer
Postnord
Alliator
Sponsorer
Bliz eyewear
Skanska
Bioracer
Bra bil
Epic Travelgear
Macforum
BMC
SportSpec
iMEiT
Baatphoto
Supportteam
ElitRehab
MassaMuskler