12

Kinnekulleloppet

88.41km 02:44:48 967m

Det här är verkligen inte något lopp jag gillar. Som namnet antyder ska man cykla upp på Kinnekulle, vilket är en uppförsbacken på ungefär 2,5 km. Backen börjar med ett brant knix, sedan kommer en rejäl slakmota för att sedan avslutas med några hundra meter rakt upp. Backe är inte något jag är speciellt bra på, men Kinnekulleloppet var i år deltävling 2 i SWE cup, så det var bara att bita ihop och köra för laget skull. Tyvärr saknade vi våra bästa backcyklister, Jeanette var hemma och förkyld och Kristina kan fortfarande inte hålla i ett cykelstyre på grund av axelskadan hon fick i kraschen på Östgötaloppet förra helgen.

Tack och lov startar man på toppen numera, och kör totalt tre varv. Första varvet var i princip uppvärmingsfart tills vi kom till backen. Då attackerar naturligtvis de som känner sig backstarka och sen är det bara att försöka ta sig upp så gott det går. Oftast brukar jag kunna dra på utför och då hinner man oftast ifatt de som ligger strax framför i backen. Efter första backen hamnade jag i en liten grupp på fem jagande en grupp på tre och längre fram ytterligare tre. Vi hade en grupp inom synhåll och verkade ta in, men fick väl inte riktigt till bra flyt i lagtempot och när vi sedan märkte att vi inte hann ifatt den slog farten av ytterligare. Då kom istället en grupp bakifrån ifatt oss, med bland andra Marie, som hade tvingats stanna för att fixa sadeln men sedan kört ifatt och upp till oss. Starkt!

Andra gången i backen gick betydligt lugnare och ingen var heller speciellt sugen på att dra ut på tredje varvet. Både jag och Marie hade rätt tunga ben vid det här laget. När man sen skulle upp för backen tredje och sista gången var det inte så mycket att göra annat än att ta backen i sin egen fart och se var man hamnade. Dom små lätta drog iväg, vi andra droppade in allt eftersom. En 12:e plats blev det för mig, med Marie några placeringar längre ner. Ett ganska förväntat resultat, med en dagsform som inte heller var på topp efter lite dålig nattsömn och svag återhämtning från gårdagens tempolopp.

Våra klubbcyklister Nelly och Annika som fyllde på teamet den här dagen gjorde däremot fina lopp och slutade på 18:e respektive 20:e plats. Catta slutade på plats 24.

Så inga större framgångar för laget den här gången, men så saknade vi också dem som gillar backar. Och som Marie sa: "man ska inte vara så himla missnöjd hela tiden", så nu ser vi istället fram emot kommande tävlingar på hemmaplan om två veckor!

Giro Cycle Teams huvudsponsorer
Postnord
Alliator
Sponsorer
Bliz eyewear
Skanska
Bioracer
Bra bil
Epic Travelgear
Macforum
BMC
SportSpec
iMEiT
Baatphoto
Supportteam
ElitRehab
MassaMuskler