15

Göteborgsgirot

144.11km 04:22:15 1264m

Göteborgsgirot är ett motionslopp med tillhörande tävlingsklass. Liksom för GP-loppet kvällen innan är det en rejäl prischeck för topp tre vilket lockar både svenska och danska proffscyklister. Starten är lite speciell, det är masterstart en lång bit från Heden i centrala stan, via Järntorget över Götaälvbron och sedan en sväng på Hisingen via Lindholmen innan man äntligen blir ivägsläppt. Damernas och herrarnas tävlingsklasser skulle vara separata, men det innebar i praktiken bara att vi var åtskiljda i masterstarten. När klungorna släpptes var vi damer väldigt nära och gasade helt enkelt ikapp herrarna. Så det var egentligen ingen som helst poäng att separera startena när man inte gjorde det ordentligt. Sedan gick det väldig, väldigt fort tvärs över Hisingen, i ungefär 50 km/h. Som vanligt var det bara Wilma (i laget) som kunde hävda sig i den här konkurrensen, medan jag och Marie kämpade oss med klungan ungefär till Rödbobacken… Då har man cyklat omkring två av 14 mil.

Därefter var jag lite väl sliten och började få dom första känningarna i musklerna kring vänster höft. Tyvärr kraschade Wilma (men klarade sig bra) så det fanns ingen som kunde ge teamet en topplacering.

Vi övriga gnetade på efter bästa förmåga. Jag kände mig mest sliten och hade krampkänningar eller vad det nu var i höften under resten av loppet. Kunde inte riktigt ta i men så länge jag körde väl inom marginalerna så kunde jag åtminstone ta mig igenom loppet. Men mer än så var det inte.

Vann gjorde återigen superstarka danska stjärnan Cecile Uttrup Ludwig. Andraplatsen blev det en spurt om där svenska mästarinnan Sara Penton kom tvåa, Sara Olsson trea och Hanna Nilsson fyra.

Giro Cycle Teams huvudsponsorer
Postnord
Alliator
Sponsorer
Bliz eyewear
Skanska
Bioracer
Bra bil
Epic Travelgear
Macforum
BMC
SportSpec
iMEiT
Baatphoto
Supportteam
ElitRehab
MassaMuskler